Розклад
Оберіть місто:
Блог
default-img
default-img

Чи можуть розклади, що роздруковані на звичайному папері та вміщені в інформаційні стенди на зупинках враховувати затори та дорожню ситуацію?

сер 9 2020


Відповідь досить передбачувана: так, звичайно можуть. А тепер кілька слів, як це працює:
🚎 затори. Візьмемо для прикладу #Київ, тут одні з найбільших заторів, але й досліджень тут також найбільше. Цікаві дослідження трафіку проводить А+С Україна, і якщо подивитись на графіки (є середня і поточна) то звичайно між цими величинами різниця є але, на основі середньої затримки ми можемо побудувати графік для кожної зупинки з поправкою на середню затримку. Ці дані роздруковуються на звичайному принтері і розміщуються на зупинках. Якщо ситуація змінюється і трафік покращується то без проблем вносяться відповідні поправки і знову кілька гривень на друк паперу і оновлені розклади на зупинці. Саме тому розклади руху, які ми виробляємо друкуються на простому папері - щоб при потребі їх легко та з мінімальними затратами можна було замінити.
👨‍✈️водії часто не хочуть дотримуватись графіку. Особливо часто ввечері, на пустих дорогах не хочеться їхати повільно. причини різні...пуста дорога, кінець зміни, хочеться додому, а подивіться як я можу... і проконтролювати водіїв самими лише диспетчерами не можливо. Але, якщо на зупинках встановлені графіки то пасажири які очікують на певний рейс стають союзниками диспетчерів і повідомляють, якщо водії йдуть швидше графіку. До речі, розклади це не для того щоб водії повзли наче черепахи... навіть навпаки, якщо дорожня ситуація дозволяє то якраз варто будувати графіки (і показувати їх пасажирам) так, що, максимально швидко і безпечно можна було проїхати по маршруту. Громадський транспорт має бути швидким адже це важливо для працюючих людей, які поспішають у справах. Досвід Вінниці, Житомира, Хмельницького, Кременчука показу, що  після встановлення розкладів на зупинках водії стали більш дисциплінованими.
🚧ремонт дороги. Він часто трапляється і через нього є дуже багато незручностей всім. утворюються затори, відміняються певні маршрути, натомість створюються інші, які йдуть іншою трасою. Як пасажири дізнаються про це? Як правило в Україні в кращому разі в новинах, або на сторінці міської ради. але стоячи на зупинці хто з нас пригадає кудою той тимчасовий маршрут їде та як часто? Наш підхід інший: ВСІ пасажири повинні навіть на період ремонту мати можливість планувати свій час, тому на період ремонту ми розробляємо і встановлюємо розклад тимчасового маршруту. візуально він інакший і більше привертає уваги (на жовтому папері), але головне що на кожній зупинці цього маршруту є його актуальний розклад.

В наш час найважливішими є люди. А організації, які займаються транспортом мають піклуватись, щоб часу на дорогу витрачалось менше, а на економічну активність та сім'ю більше. Такі цінності важливі для нас і намагаємось поширити в українських містах.

Команда rozklad.in.ua працює щоб громадський транспорт українських міст змінювався, та ставав більш дружнім до пасажирів, допомагав краще розуміти міста та ефективно планувати свій час.
Розроблені нашою компанією макети розкладів руху громадського транспорту увібрали в себе найкращі традиції європейських транспортних компаній щодо інформування пасажирів про роботу громадського транспорту міста та створюються відповідно до принципів «універсального дизайну», а отже є інтуїтивно зрозумілими. Саме тому, користуватись розкладами для громадського транспорту rozklad.in.ua можуть пасажири будь-якого віку, подорожуючі з інших міст та іноземні туристи.
Рішення, які ми пропонуємо для пасажирів мають комплексний характер і надають інформацію про потрібний маршрут громадського транспорту там де Ви цього потребуєте:
- на вашому ПК (коли ви ще тільки плануєте поїздку);
- на смартфоні (по дорозі до зупинки) ;
- безпосередньо на зупинці.
Ось лише кілька принципів, які були закладені в розклади руху руху міського транспорту, що роблять їх такими важливими для пасажирів:
1. Точний графік відправлення на тиждень. Розміщені на зупинках, персональних комп’ютерах та Ваших смартфонах, розклади руху громадського транспорту, допоможуть не лише дізнатись коли буде найближчий потрібний Вам маршрут, але й другий, третій, які йтимуть за ним. Маючи перед собою графік руху на цілий день Ви без проблем зорієнтуєтесь коли потрібно виходити з офісу чи дому щоб прийти на зупинку вчасно…а не скажімо прийти і чекати на зупинці ще 10, 20 чи 30 хвилин.
2. Навігація по місту. Подорожуючи по Україні, мабуть всім з нас доводилось бувати в ситуації повного нерозуміння нового міста. Який громадський транспорт їздить з найближчих зупинок? Куди я можу ним доїхати? Через скільки зупинок буде та, яка потрібна мені? На всі ці питання дають відповіді розклади руху rozklad.in.ua. Наші розклади містять не лише точний час відправлення, але й перелік зупинок на маршруті, що стане Вам у нагоді щоб краще зорієнтуватись в незнайомому місті. Але навіть в рідному місті цей перелік зупинок підкаже Вам, який маршрут краще вибрати щоб швидше приїхати до потрібного місця.
3. Планування часу. Ви можете планувати свій час на дорогу ще будучи вдома – просто відкрийте на своєму ПК чи смартфоні web сторінку rozklad.in.ua і визначіть коли вам потрібно виїхати щоб опинитись у потрібному місці у потрібний час. А щоб краще орієнтуватись по місту та знати скільки часу в хвилинах потрібно для проїзду до потрібної Вам зупинки – використовуйте інформацію розміщену зліва від назви зупинки та позначену символом хвилини «'».
4. Універсальний дизайн та зручне розташування. Розміщуючи розклади руху громадського транспорту на зупинці ми дбаємо, щоб їх могли прочитати діти, дорослі, люди різного зросту та можливостей зору. Розклади на зупинках знаходяться у металевих, захищених від опадів, інформаційних панелях, які кріпляться до спеціально встановлених знаків, зупиночних комплексів, павільйонів, або інших місць які визначив перевізник. Всі вони знаходяться на рівні очей.
5. Пряма співпраця з перевізниками забезпечує необхідну точність та достовірність інформації. Розклад руху, маршрут, зміни та тимчасові маршрути…все це, а також інша інформація, яку ви бачите на сайті, зупинці чи своєму мобільному пристрої, це офіційна інформація перевізників. Маючи інформацію по конкретній зупинці, Ви також можете звертатись напряму до перевізника (інформація про контакти знаходиться на зупинках), або через посередництво rozklad.in.ua з пропозицію пересунути конкретний рейс, або ж додати рейс пізніше. Ми переконані, що таким чином, пасажири і перевізники можуть разом формувати графіки руху, які потрібні пасажирам та вигідні перевізникам.

З питань співпраці - [email protected]
Слідкуйте за нами на facebook
Щиро віримо, що продукти компанії rozklad.in.ua допоможуть Вам у поїздках містом, оптимізації часу на проїзд та принесуть задоволення від користування громадським транспортом. З найкращими побажаннями, команда rozklad.in.ua